Od razu napiszę, że to nie mój pomysł. Wpadł na niego Kleio, jak sądzę żartem. A ja pomyślałem: może by tak na serio?
Nagroda „Złotych Majtek” byłaby honorowa, a nie materialna. Otrzymywałby ją ten autor, którego oryginalny tekst został najwyżej oceniony przez ogół czytelników w danym roku.
Na profilu pojawiałaby się ikonka w postaci miniaturki złotych szortów, wraz z rokiem (latami), w którym autor zdobył ową nagrodę. Klikniecie ikonki, skutkowałoby przejściem do opowiadania lub listy wyróżnionych w ten sposób opowiadań tegoż autora, jeśli byłoby ich kilka.
Można się też zastanowić, czy taka ikonka nie powinna się pojawiać w następnym całym roku przy każdym poście zdobywcy „Złotych Majtek” pod awatarem użytkownika. Ewentualnie mógłby to być wybór nagrodzonego autora (odpowiednia opcja w ustawieniach konta).
Za to koniecznie powinna być ogólnie dostępna lista w ten sposób nagrodzonych autorów. Aktualnie, od 2009 roku, taka lista mogłaby wyglądać np. tak (ikonkę „Złotych Majtek” zgodził się reprezentować znaczek „>”):
> 2016: XXX_Lord za opowiadanie „Człowiek witruwiański III”
> 2015: motylewnosie, za opowiadanie „Poszukiwany, poszukiwana VII”
> 2014: Scarlett, za opowiadanie „Friendzone”
> 2013: motylewnosie, za opowiadanie „Dżin II”
> 2012: motylewnosie, za opowiadanie „Wygrana III”
> 2011: motylewnosie, za opowiadanie „Przejście przez pasy”
> 2010: latarnia_morska, za opowiadanie „Nowa rodzina Moniki”
> 2009: Anita, za opowiadanie „Wspomnienia”
Lub w większym uproszczeniu:
> XXX_Lord, 2016
> motylewnosie, 2015 oraz 2013, 2012, 2011
> Scarlett, 2014
> latarnia_morska, 2010
> Anita, 2009
A w 2017 roku duże szanse na zwycięstwo ma adix.
I co wy na to?