Forum

Teksty wygenerowane przez AI (strona 4 z 4)
Wczoraj (2025-02-21) w TVN24 był dyrektor NASC-u. Dużo, konkretnie i przystępnie mówił o walce w internecie. O mnożeniu kont, szybkości reakcji, zagrożeniach, wrażych metodach. Myślę, że dla moderatorów pokatne.pl przydatne byłoby zapoznać się z tym materiałem:
https://tvn24.pl/go/programy,7/bezkitu-odcinki,920685
@Tomp - wszystko byłoby fajnie, gdyby link dało się normalnie otworzyć, ale bez subskrypcji TVN24GO jest to niemożliwe. Na szczęście dostępne jest streszczenie, które mówi:

"O próbach wyłudzenia danych i walce z dezinformacją mówił dyrektor NASK dr inż. Radosław Nielek (...) Informował on, że dochodzi do wielu różnych prób wyłudzenia danych. Ostrzegał przed mechanizmem psychologicznym, jaki stosują przestępcy, opierający się na przekonaniu, że musimy zrobić to, co chcą albo coś stracimy (...). Podał także, że w ciągu roku dochodzi do setek tysięcy prób wyłudzenia danych. - Są kraje, które po prostu na tym zarabiają, próba oszukiwania ludzi jest częścią agendy politycznej - mówił dr Nielek. Dodał, że Korea Północna zarabia na tym, że jest w stanie ukraść pieniądze z konta danej osoby. Następnie mówił o tym, że w NASK zauważył budowanie sieci zasięgów do rozsiewania dezinformacji. Ostrzegł również, że sztuczna inteligencja jest tanim i szybkim narzędziem do tworzenia treści dezinformacyjnych. - Mogą nas zalać materiałami, wydając bardzo niewielkie środki - powiedział. (...)"

No dobrze, ale co to ma wspólnego z Pokątnymi?

Po pierwsze: nie rób z nas jakichś dzieci we mgle, które bez instruktażu pana bardzo ważnego eksperta z tefałenu (dobrze, że nie z łoneta, eremefu albo innej wybiórczej) będą w ciemno klikały każdy link, wierzyły każdej treści znalezionej w sieci i tak dalej. My naprawdę korzystamy na co dzień z wielu narzędzi współczesnego cyfrowego świata (od przeglądania social mediów, przez rozmowy na czatach, po zakupy w sieci lub załatwianie spraw urzędowych za pomocą profilu zaufanego) i zdajemy sobie sprawę z zagrożeń, jakie na nas czyhają. Oczywiście nie wszystkich, bo zawsze znajdzie się ktoś, komu może udać się nas oszukać, ale...

...po drugie powtórzę się: co to ma wspólnego z Pokątnymi? To, że jakiś anonim będzie chciał opublikować u nas opowiadanko o gołych cyckach, napisane przy pomocy AI, nie ma absolutnie nic wspólnego z tym, o czym wspomniano w opisie powyższej rozmowy (wyłudzenia danych, dezinformacje itp.). Owszem, gdyby nagle pojawił się jakiś podejrzany link czy inne kontrowersyjne treści, zareagujemy, ale co więcej mamy zrobić? Zakładać, że każdy nowy użytkownik to agent Korei Północnej, który akurat nie ma nic lepszego do roboty, niż destabilizować portal dla wielbicieli literatury nieubranego faktu? Wybacz, ale chociaż próbuję traktować to na serio, jakoś nie jestem w stanie. I dlatego najlepiej zajmę się tym, co do mnie przynależy, czyli pilnowaniem bieżącego porządku, a nie zastanawianiem czy gdzieś za rogiem nie czai się jakiś wraży szpion.
Chcesz wziąć udział w dyskusji? Zaloguj się
pokątne opowiadania erotyczne
Witamy na Pokatne.pl

Serwis zawiera treści o charakterze erotycznym, przeznaczone wyłącznie dla osób pełnoletnich.
Decydując się na wejście na strony serwisu Pokatne.pl potwierdzasz, że jesteś osobą pełnoletnią.

Pliki cookies i polityka prywatności

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies.
Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowej lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych i w celach analitycznych.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz w regulaminie serwisu.