Co do nadsyłanych opowiadań, to zastrzegamy sobie prawo do adjustacji tekstu oraz poprawiania błędów ortograficznych i interpunkcyjnych.
Jeżeli moderator decyduje się na poprawę błędów, to powinno to stać się wyłącznie za zgodą autora.
Tomp napisał/a:
Co do ingerencji w tekst nadesłanych opowiadań, to @JustiNe przesłała mi instrukcję dla moderatora z takim zdaniem:
Jeżeli moderator decyduje się na poprawę błędów, to powinno to stać się wyłącznie za zgodą autora.
Tomp napisał/a:
Co do ingerencji w tekst nadesłanych opowiadań, to @JustiNe przesłała mi instrukcję dla moderatora z takim zdaniem:
MrHyde napisał/a:
Pytanie do całej Społeczności Pokatne, nie tylko do Redakcji i Moderacji: Co z AI? Czy użycie AI należy zgłaszać w jakiś sposób (takie wymogi są już normą w twórczości naukowej —hiperpokątnej, mierząc czytalnością), np. w preambule lub w dopisku pod opowiadaniem?
Sam osobiście przeciwko AI nic nie mam. Pytanie o dobrą praktykę narzuca się jednak samo. Co sądzicie?