Forum

Poczekalnia (strona 2 z 6)
Co do propozycji Starskiego - absolutnie się nie zgadzam. To całkowicie zabije sens Poczekalni, w końcu to miejsce, gdzie trafiają opowiadania, które aspirują do opublikowania w głównym zbiorze i tak naprawdę od Czytelników zależy, czy tam trafią. A jak większość z nas wie, gwiazdki niekoniecznie zawsze właściwie pokazują, czy opowiadanie zasługuje na opuszczenie "czyśćca".
Co do wypowiedzi Indragora - pełna zgoda. W tej chwili trzeba sprawdzać w konkretnym opowiadaniu z Poczekalni, czy został dodany nowy komentarz. To duże utrudnienie.
@Indragor Dzięki za zgłoszenie tego. Sprawdzimy w czym problem.
Też dodam swoje trzy grosze na temat poczekalni. Chcieliśmy (autorzy, redakcja), aby nowe utwory przechodziły przez formę kwarantanny i tam podlegały wstępnej ocenie, czy się nadają do publikowania na stronie głównej. Pomysł z założenia dobry, ale... chyba nie do końca się sprawdził (przynajmniej w obecnej wersji). Rozumiem autorów, że mają mało czasu na czytanie nowych opowiadań, nie mają go wcale, albo zwyczajnie im się nie chce. Przyznaję się bez bicia, że mam to samo. I tu zauważyłam spory problem. Skoro uprawnieni autorzy, z różnych przyczyn nie czytają, a co za tym idzie, nie wypuszczają tekstów z poczekalni, to JAK MAJĄ ONE Z NIEJ WYJŚĆ? Trudno mi na tę chwilę znaleźć rozwiązanie... może np. wprowadzić obowiązek przeczytania przez uprawnionego autora 2,5, czy innej określonej ilości tekstów w miesiącu. Tylko, czy to jest do wyegzekwowania? Może, ktoś miałby lepszy pomysł... Uważam jednak, że trzeba poważnie się nad tym zastanowić, szczególnie patrząc, jak szybko zapełnia się poczekalnia, i jak rzadko ukazują się nowe teksty na głównej stronie.
@MrHyde też chciałabym w to wierzyć, ale mam wątpliwości. Widziałeś, jak dużo jest tam tekstów z notami powyżej ośmiu? Wiem, to jeszcze niczego nie dowodzi, ale brak przy nich jakiegokolwiek komentarza daje już do myślenia.
Ja też czytałem ten tekst i chyba mówimy o tym samym. Upieram się jednak na korektę, zanim zostanie wypuszczony z poczekalni.
Algorytm dodawania członków do loży, podobno został poprawiony. Więc chyba nie ma ryzyka tworzenia nowych członków, którzy zaśmiecą stronę główną wpuszczając teksty z poczekalni.
@MrHyde Według mnie to zależy od autora. Zwróć uwagę, że wielu autorów po publikacji części pierwszej, nie bierze pod uwagę tego co ktoś pisze w komentarzach. Do tego stopnia ignorują sugestie, że publikując część drugą powielają te same błędy, co przy poprzedniej części.
Według mnie komentarze warto pisać, zarówno te dobre, jak i te złe. Pewne jest jedno - początkujący autor, bez wskazania niedociągnięć, nie będzie wiedział gdzie popełnia błędy i ich nie skoryguje (tak było też w moim przypadku).
Reasumując. Będą autorzy, którzy sugestie zignorują, a będą też tacy, którzy na tym skorzystają.

Edyta. A może by stworzyć zamknięty dział na forum, na którym członkowie loży mogliby dyskutować o tekstach w poczekalni i wspólnie decydować o tym, czy warto coś wypuścić?

Edyta 2. Idealnym dowodem na to, że poczekalnia musi istnieć i działać, jest komentarz autora Małe Stópki, do jego ostatniego opowiadania. Tu cytuję "...Przepraszam, jeśli tekst nie jest w zbyt dobrej kondycji stylistycznej, nie spodziewałem się, że od razu po opublikowaniu trafi na główną, miałem nadzieję, że poleży sobie troszeczkę w poczekalni, gdzie jakiś dobry człowiek wytknie mi najbardziej rażące błędy, które umknęły mojej uwadze..." Autor nie jest członkiem loży, a tekst od razu wyszedł na główną.
MrHyde troszkę, troszeczkę 😉 jest prawdy w Twoich słowach. Też szukam ciekawego opowiadania i... nic. Chociaż znalazłam fajny tekst, ale tak niechlujnie napisany, że aż kusi mnie, aby go przeredagować, oszlifować na diamencik. Gdyby chodziło o samą interpunkcję... Wywaliłam nawet komentarz, ale bez reakcji ze strony autora (chyba). A tak w ogóle, to zabrałam głos w sprawie poczekalni, ponieważ chciałam przypomnieć Wszystkim (sobie również), że zaczynającym przygodę z pisaniem należy się od nas trochę zainteresowania, może poradzenia, skomentowania (nie samego przeczytania całości lub tylko fragmentu i pomruczenia pod nosem : słabe itp...). Kiedyś nam dano szansę wypuszczając nasze teksty z poczekalni!
@Krystyna Ja od Ciebie otrzymałem bardzo dużą pomoc, z której skorzystałem, ale odnoszę wrażenie, że nie wszyscy autorzy chcą w ten sam sposób czerpać profity. Chodzi mi o to, że ja sam napisałem kilka PW, do autorów ciekawych tekstów i nie uzyskałem żadnej odpowiedzi. Ba, pokusiłem się nawet, żeby skorygować kilka akapitów jednego opowiadania (tylko kilka akapitów, bo chciałem zobaczyć reakcję autora). Ciekawostka - zero reakcji.
A może by stworzyć coś na zasadzie patronatu, że jakiś doświadczony członek loży, bierze niejako "pod opiekę" nowego autora, z którym wiąże jakieś nadzieje i pomaga mu korygować teksty. Oczywiście opcja tylko dla chętnych, bo wiadomo, że trzeba na to poświęcić dużo czasu.
@Indragor
Ad. Warsztat - Mało znaczącym głosem początkującego popieram Twój pomysł. Wydaje mi się, że to dobra inicjatywa. Dodałbym jeszcze, że takie opowiadanie "warsztat" powinno być zwolnione z systemu ocen użytkowników i komentarzy osób z poza loży, aby zapobiec niepotrzebnej krytyce.
Słuszna uwaga. Niemniej uważam, że tekst w "warsztacie" powinien mieć z definicji zblokowaną taką możliwość, bo zauważ, że głosują inni czytający. A skoro autor poddałby tekst do "warsztatu", to znaczy że wie, że jakość nie jest idealna i wymaga poprawy. Dlatego uważam, że jego ocenianie przez kogokolwiek, mogłoby być niesprawiedliwe.
Chcesz wziąć udział w dyskusji? Zaloguj się
pokątne opowiadania erotyczne
Witamy na Pokatne.pl

Serwis zawiera treści o charakterze erotycznym, przeznaczone wyłącznie dla osób pełnoletnich.
Decydując się na wejście na strony serwisu Pokatne.pl potwierdzasz, że jesteś osobą pełnoletnią.

Pliki cookies i polityka prywatności

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies.
Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowej lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych i w celach analitycznych.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz w regulaminie serwisu.