Forum

Multikonta (strona 2 z 2)
Ja tu tylko na chwilę. Meritum wyłuszczę nieco później. A będzie to meritum dwa razy bardziej sensacyjne i trzy razy bardziej kabaretowe, niż się filozofom śniło... w kontekście "Empirii" oraz "New Romantic".
Póki co (bo mogę zapomnieć, a poza tym szanuję rozróżnienie "terapii szokowej" od homeopatii), zwrócę łaskawą uwagę szeroko pojętej publiki na ciekawostki zawarte we wpisie Kaliban/Rascal.

Otóż rzeczony duet (a nawet trio, licząc jedynie te zarejestrowane profile) było łaskawe napisać:
"(...) słowa komentarza jaki znajdował się pod jej opowiadaniem 11 tysięcy 866 ze strony SENSEIHa".

I tu pojawia się typowy (oprócz miliona słów nieistotnych) dla Rascal chaos logiczny (znany @Vee), albowiem moje komentarze pod wspomnianym opowiadaniem brzmiały następująco:
"SENSEIH · 16 marca 2024

Powiem krótko i treściwie - brawo!
W powietrzu unosi się ostatnie zdanie wypowiedziane podczas Eclipse: „Tak naprawdę nie ma ciemnej strony księżyca. Tak naprawdę cały jest ciemny, jedyną rzeczą, która sprawia, że wygląda jasno, jest słońce”.
A to (aczkolwiek uważam, że to przypadek, a nie aluzja) wkomponowuje się jak blask ogniska do półmroku mojej "Ciemnej strony Księżyca".
Wincyj takich opowiadań, wincyj..."

Oraz drugi: "SENSEIH · 18 marca 2024 ·

@Grzegorz ja też się odniosę. Otóż istnieje coś takiego jak rozdzielność "poprawności językowej" definiowanej w różnych słownikach, encyklopediach itd. z czymś co się nazywa "licentia poetica", co przetłumaczone na język AI oznacza między innymi "swobodę werbalną" i nie tylko.
Ergo, @Rascal ma prawo zatytułować swoje opowiadanie jak tylko zechce. I zapisać liczby, które pełnią magiczną funkcję nawet w systemie dwójkowym.
Co do "języka" - swego czasu Himilsbach zdefiniował "przejęzyczenie" jako obsunięcie się języka z łechtaczki. I tym samym wykazał, że jego równie anegdotyczny tekst z knajpy: "inteligencja, wypierdalać" (z którym jakby polemizował Holoubek) - miał głębszy sens 😉"

Pytanie za 10 punktów - czy moje pochwały i obronę prawa Rascal do swobody literackiej zostały zakwalifikowane jako "ataki"? Naprawdę? 😀

BTW, podobnie broniłem wielu autorów, w tym Tompa, Indragora, Historyczkę i wielu innych. Czasem dosadnymi słowy, bo taki mam charakter. Średniowieczny jakby.
Stay tuned. Zaprawdę dowiecie się prawdy o podsumowanym całokształcie. Też mam screeny 😉

P.S. Rozbudowane multikontowe intrygi, mające na celu skonfliktowanie mnie z @Marc, @JustiNe oraz @Agnessą oceniam jako żałosne. Tak po prostu.

A, i póki pamiętam - Naczelny Korektor i Guru Klanu Akolitów (chyba mogę tak go określić, i to bez cudzysłowu, którym się masowo posługiwał wobec funkcji nowej moderatorki) sugerował gdzieś w komentarzach, że ten profil podejrzewany o stosowanie AI (mało tego - sugerował, ogarnięty szałem Podkowińskiego, że ja mam coś z tym autorem wspólnego) przerobił logo MiToManii w niecnych celach., co zresztą jest możliwe.
Nie. Nie mam z nim nic wspólnego, co @Marc poświadczy. Najwyraźniej, co przewidywałem dużo wcześniej, znacznie więcej autorów ma dość zadartych nosów i megalomanii kilku osób... i zwyczajnie kpi z nich. Czy to jest dobre dla portalu - nie wiem. AI nie toleruję w żadnej postaci, zwłaszcza literackiej, zaznaczam,. Żeglarstwo uwielbiam, lecz żagle rozpina się na masztach, nie na organach twarzy.
No to przyjrzyjmy się logo Kalibana i Rascal 😉

A poza tym to żałujcie, że nie widzicie mojego uśmiechu. Pewien eksperyment zakończył się sukcesem nie w 100 procentach. W dwustu.

Powtarzam - stay tuned. Będzie naprawde wesoło.
A jako pointę zacytuję (chociaż nie do końca. Sparafrazuję dla bezpieczeństwa procesowego, bo w tekście piosenki jest wulgarnie, seksistowsko oraz homofobicznie) słowa "Elektrycznych Gitar". "Właśnie się dowiedziałem... że ona jest gejem z Monachium".

I wierzę, a właściwie wiem, że @Marc postawi kropkę nad "I" w temacie Rascal, Kalibana et consortes tudzież dziwnych roszczeń tej ekipy.
@Marc napisał:

Skoro już się bawimy w zgłaszanie multikont, to ze swojej strony dodam, że wyżej podpisany kolega @Tompa - @Kaliban, to nie kto inny jak @Rascal plus kilka innych anonimowych kont w komentarzach...

Oświadczam:
1. @Kaliban jest takim samym moim kolegą, jak @MrHyde, @Indragor, @Unstableimagination, @Jamer106, @... (tu mógłbym wpisać nicki ponad trzydziestu innych użytkowników portalu, w tym kobiet oraz osób o nieokreślonej płci jak @Vee). Insynuowanie mi jakichś szczególnych związków akurat z @Kalibanem w kontekście multikont uważam za obraźliwe.
2. O jakichkolwiek innych nickach @Kalibana jak i innych osób (poza trollem o znanym nicku na „S”) nic nie wiem. Natomiast przekazuję pełne oburzenia dementi @Rascal, jakoby miała ona z osobą występującą jako @Kaliban jakiekolwiek związki, a w szczególności by to było jej alter ego czy multikonto. Bardziej wierzę @Rascal niż Tobie. Kobieta znana Ci jako Rascall jest porządnym, prostolinijnym i empatycznym człowiekiem.
3. @Marcu: Zwątpiłem w Twój rozsądek i umiejętności, zarówno interpersonalne, jak i multimedialne. Jeżeli nie odwołasz swoich oskarżeń i nie przeprosisz pomówionej @Rascal, usunę się z portalu jako autor. Bo faworyzowanie trolla, o którym to faworyzowaniu wiem (i nie tylko ja) od roku, to jedno, ale kłamliwe atakowanie z pozycji admina nieobecnej od kwartału na portalu autorki już przekracza moje zdolności akceptacji. Doprawdy, zostań sobie na pokatne w towarzystwie ulubionego trolla i kilku zdesperowanych. Masz do tego prawo; pokatne.pl to Twoje królestwo. Mnie pozostanie emigracja.
A szkoda, bo zapowiadało się inaczej.
4. Wszystkim, którzy wierzą w gołosłowne pomówienia, współczuję, ale daleki jestem od usprawiedliwiania ich naiwności.
"Jeżeli nie odwołasz swoich oskarżeń i nie przeprosisz pomówionej @Rascal, usunę się z portalu jako autor"

Całe szczęście, Tomasie Petersinie, że nie zażądałeś, żeby to @Marc się usunął jako admin. I zaiste, wszyscy jesteśmy podbudowani, że mu na to pozwoliłeś, pisząc: "Masz do tego prawo".
Dzięki Ci Panie za łaskawość Twoją.

A propos - Marc jako admin portalu ma dostęp do wszystkiego, co się na nim dzieje. Dyskusja z nim na waszym poziomie i w ten sposób jest kabaretem i histerią.
I tym razem to ja, łamiąc własne zasady walki honorowej, wzorem donosów i intryg Tompa, o których opowiem w następnym odcinku - zasugeruję wypierd... e go z portalu. Z tym że ja to piszę jawnie.

Urodziłem się facetem, przeżyłem jako facet parę ładnych lat i takim umrę.
Kiedyś. Jeszcze niestety nie teraz.
Za co wypierd... ić Tompa? Za jajco...
A Agnessa ma rację - kto wiatr sieje....
I jeszcze dodam dla @Tomp, @Indragor oraz @Kawaii Kiwi, żeby sprawa była jasna.
Otóż uporczywe, trwające od kilku miesięcy, publiczne nazywanie kogoś "trollem", co jest określeniem obrażliwym, może spowodować postępowanie karne z art,. 216 k.k lub cywilne z art 24 k.c, co sugeruję wziąć pod uwagę.
Chętnych na kontynuację tego tematu zapraszam na priv w celu dyskretnego podania swoich danych adresowych w wiadomym celu. Opcja druga, prawnie i moralnie bezpieczniejsza: Zamknąć paszczę.
Żarty się, Koledzy, skończyły.
Chcesz wziąć udział w dyskusji? Zaloguj się
pokątne opowiadania erotyczne
Witamy na Pokatne.pl

Serwis zawiera treści o charakterze erotycznym, przeznaczone wyłącznie dla osób pełnoletnich.
Decydując się na wejście na strony serwisu Pokatne.pl potwierdzasz, że jesteś osobą pełnoletnią.

Pliki cookies i polityka prywatności

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies.
Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowej lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych i w celach analitycznych.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz w regulaminie serwisu.