Forum

Multikonta
Poniżej zamieszczam moją korespondencję z Adminem na temat wielu kont należących do jednej osoby.

Tomp>Marc
Multikonta 19:16 20 lutego 2025
Szanowny Marcu!
Żadnego tematu na Forum nie stworzę, by nie dawać Agnessie pola do kolejnych chamskich ataków na mnie. Wybieram priv., choć nadal uważam, że odpowiedzi na moje wątpliwości należą się wszystkim, a nie tylko mnie.
Masz możność do odpowiedzi nie mi na priv. a wyjaśnienia tego na Forum wszystkim, bo z rozmów wiem, że nikt nie ma jasności.
Przechodzę do pytania.
Otóż w swoim uspokajającym wpisie (styczeń) pisałeś o multikontach (niektórzy piszą o altkontach). Zrozumiałem, że to coś złego. Namawiałeś do ich likwidacji, bo jak nie, to…
Chciałbym się dowiedzieć, co miałeś na myśli.
Co to jest multikonto i dlaczego to coś złego?
Czy administracja coś z tym złem zrobiła?
Pozdrawiam.

Marc>Tomp
Re: Multikonta 21:31 20 lutego 2025
Witaj Tompie!
Posiadanie kilku kont na Pokątnych nie było i nie jest zabronione. W przeszłości wiele razy zdarzało się, że autorzy chcący pokazać swoją twórczość z innej perspektywy tworzyli nowe konta.
Taka działalność jest jak najbardziej dozwolona, jeżeli nie narusza naszego regulaminu (głosowanie na własne treści, wprowadzanie innych użytkowników w błąd czy działalność na szkodę portalu).
Ostatnio miała miejsce sytuacja, w której zbanowany użytkownik miał drugie konto, z którego próbował obejść zakaz korzystania z portalu. Zawiesiliśmy wtedy także jego drugie konto (o którym wcześniej nie wiedzieliśmy).

W razie dalszych pytań proszę o wiadomość.
Pozdrawiam.

Tomp>Marc
Re: Multikonta 23:57 20 lutego 2025
Podobno przypadek, o którym piszesz, Agnessa na czacie przedstawiła tak: NewRomantic było multikontem SenseiHa. Czy możesz to potwierdzić?
W świetle Twojego wyjaśnienia jest to o tyle istotne, że SenseiH głosował za wyjściem NewRomantic na Główną, co teraz przedstawiasz jako zabronione naruszenie regulaminu. NewRomantic nadal jest na głównej z "Metamorfozą II".

Marc>Tomp
Re: Multikonta 18:51 21 lutego 2025
Tak. Wygląda na to, że NewRomantic, Senseih oraz Empiria to ta sama osoba.
Zgadza się druga część "Metamorfozy" wyszła na główną głosem Senseiha. Jego głos zostanie usunięty. Nie zwróciłem na to uwagi.
Pozdrawiam.

Tomp>Marc
Re: Multikonta 19:23 21 lutego 2025
Dziękuję.
Czy moje pytania i Twoje wyjaśnienia mogę upublicznić?

Marc>Tomp
Re: Multikonta 20:07 21 lutego 2025
Oczywiście.
No dobra, ale co w związku z tym? To ma być informacja dla pozostałych użytkowników portalu, którzy jakoś nigdy nie zdradzali zainteresowania tym tematem, czy jaki jest cel tego?

Żadnego tematu na Forum nie stworzę, by nie dawać Agnessie pola do kolejnych chamskich ataków na mnie.

Lubujesz się, @Tompie, w życiowych cytatach czy tam innych mądrościach ludowych, więc odpowiem nim:
"Kto sieje wiatr, ten zbiera burzę".

Swoją drogą ciekawe, że rozmawiasz z administratorem na temat m.in. moich wypowiedzi, ale za moimi plecami, po czym i tak publikujesz całą korespondencję. I zapewne nadal oczekujesz, żeby traktować Cię z należytą uwagą i zrozumieniem? Choć trochę poważnie? A może jeszcze z szacunkiem?

No dobra, ale co w związku z tym? To ma być informacja dla pozostałych użytkowników portalu, którzy jakoś nigdy nie zdradzali zainteresowania tym tematem, czy jaki jest cel tego?

Pozwolę sobie odpowiedzieć szanownej moderatorce i zarazem przybliżyć całość problemu osobom jakie przegapiły całość (ponieważ wszelkie wypowiedzi zostały wykasowane), bo należę do tej nieszczęsnej mniejszości, jaka miała nieprzyjemność bliższego zapoznania się z tymi kwestiami.

Przybliżona oś czasu rysuje się następująco:

– 14 listopada 2024 zostaje założone konto użytkownika NewRomantic

– 16 listopada tego samego roku w poczekalni pojawia się jego opowiadanie Metamorfoza (część I)

– Głosami CLA Sajmona i Tompa Metamofroza trafia na stronę główną

– 30 listopada 2024 NewRomantic wrzuca część drugą swojego tekstu Metamorfoza część 2

– 2 grudnia użytkownik SENSEIH komentuje tekst następującymi słowami:
photo

– 3 grudnia NewRomantic odpowiada:
photo

- 7 grudnia SENSEIH pisze taki komentarz (obecnie figurujący jako skasowany, ale w webarchive
https://web.archive.org/web/20241211214735/https://www.pokatne.pl/opowiadanie/metamorfoza-ii znajdziemy migawkę z 11 grudnia na jakiej jest on w pełni widoczny i stamtąd pochodzi też poniższy screenshot)
photo

- bliżej niesprecyzowana data między 7 [data migawki] a 25 grudnia [moje założenie konta]. Wszystko zostało już skasowane i niestety migawek w ramach webarchive brak:
SENSEIH "zaczepia" Tompa pod opowiadaniem Metamorfozy część II i tłumaczy to "obroną" autora i przypisuje sobie przy tym poparcie ze strony administracji.
Jako niezalogowany użytkownik, już pod swoim nickiem Kaliban, zwracam uwagę, że takowe przepychanki pod opowiadaniami nie mają większego sensu i przy okazji zwracam uwagę, że postać Enoli sama w sobie nie jest tak zachwycająca, jak jest to przedstawiane w komentarzach a całość dylogii jest co najwyżej poprawna, tymczasem zarówno on, jak i autor zachowują się jakby to było arcydzieło.
Zostaje przez SENSEIHA zaatakowany sugestiami, że jestem niezalogowanym użytkownikiem ("mam się zalogować na swoje konto") Pokątnych i nie rozumiem geniuszu treści. Kiedy odpowiadam na owe zaczepki, ten kontynuuje swoje sugestie i przypisuje mi najróżniejsze domniemane tożsamości. Również zwraca się do administracji z tym, aby ta 'zmapowała mnie" pod tekstami innych autorów.

– 25 grudnia zakładam konto.
Po zwróceniu się tymi samymi słowami, jakich SENSEIH użył wobec autorki Rascal względem użytkownika Vee następuje kolejny wylew szamba (bo inaczej nie da się go określić) jak sugerowanie mi choroby nowotworowej, zaburzeń psychicznych i wielu innych rzeczy. Jego komentarze zostają pokasowane, pozostają jednak w formie cytatów w moim (zbiorczym komentarzu z odpowiedzią jaki znajduje się pod opowiadaniem https://www.pokatne.pl/opowiadanie/swiety-mikolaj-nie-istnieje ):

@Marc, nalegam na ponowne zmapowanie świeżo i na potrzeby psychiatrii zarejestrowanego Kailbana. Z ciekawości 😉 Tym bardziej, że obraża @Vee na swój i nie tylko swój typowy sposób, który demonstrował mnożąc swoje profile na FB i nie tylko tamże. Mnie osobiście nie przeszkadza obserwacja jego zachowań. Wręcz przeciwnie. Ubogaca. Ale... jak wspomniałem - admin powinien pewne rzeczy wiedzieć. Szczegółowe logi dają taką wiedzę.

BTW on też niedługo umrze. Ten reżyser. To stwierdzam jako jasnowidz, a także licealista z czasów, w których uczono o pewnych objawach. Zaś Kaliban ma nowotwór. Ktoś nie wierzy? To go nie do końca usprawiedliwia. Kiedyś miałem przyjemność uczestniczenia w prywatnej imprezie, na którą gospodyni zaprosiła inwalidę. I ten inwalida, po spożyciu, zaczął próbować bić laską uczestników, a nikt go nie zaczepiał. Został wypierdolony razem z laską za drzwi, bo wtedy nie było komisarzy unijnych, tylko zdrowy rozsądek 😉

I dodam tak i po swojemu (bo mogę i mam odwagę, a Marc z tym nic nie ma wspólnego):
"Gówno mnie mnie obchodzi, czy ja żyję według chorych teorii spiskowych, z Vee w symbiozie. Może raczej w "Symbianie" (ciekawe, czy bez Google ktoś wie, o co chodzi). Podoba mi się jej "Dziki Zachód", ergo wolność w literaturze. I w tworzeniu neologizmów. Na tym zbudowano potęgę USA, Tak mniej więcej.

No i jeszcze dołączę dla prawdziwych trolli, którzy szukają trolli wyimaginowanych, żeby przykryć swoją trollowość:
Kto dał "jedynkę" temu opowiadaniu - jest chujem. Mam nadzieję, że tym razem nie jest to Rascal, choć pewności nie mam. Bo że tu się czai zza węgła, to pewność mam.
Cześć, Rascal, wyjdź zza kaktusa,
Ino tym razem czytaj dokładnie, bo czasem warto - napisałem "zza kaktusa", a nie zza kutasa 😉
I mam pomysła. Od dziś traktuję "łapki w dół" jako symboliczne zsunięcie dłoni w majtki. W wiadomym celu. To jest dla autora 'łapkowanego" wpisu wręcz ekscytujące...

P.S. Nawiązując do wpisu "Kalibana", przyznam że uległem światowi jego ADHD - ergo chaosu. Bo skoro on m,yli opowiadania, które onże komentuje - uznałem, że to jakaś nowa moda. I ja się dostosowuję. Tyl;ko niech mnie ktoś pilnuje, żebym nie pomylił komentarzy z "Pokątnych" z inną działalnością. Bo mi sekretarka (lesbijka z Monachium) ze śmiechu posoli kawę) 😉

Tu spieszę z wyjaśnieniem, że "lesbijka z Monachium" jest prześmiewczym określeniem w moją stronę, gdyż od początku nie kryje się z miastem swojego zamieszkania (Monachium) i orientacją (homoseksualizm) właśnie przez sugestie na temat mojej "domniemanej" tożsamości.

– 11 stycznia 2025:
Po kłótni pod poradnikiem "Jak poprawić swój warsztat" Indragora ten zostaje skasowany. Tego dnia SENSEIH zakłada nowy temat w jakim dokonuje kilkunastu seksistowskich uwag skierowanych w stronę administratorki JustiNe, jak i twoją, moderatorko Agnesso. Dodatkowo rzuca klasyczne chamskie odzywki w stronę innych użytkowników.
Po moim zwróceniu uwagi temat magicznie znika a administrator Marc pisze swój apel do społeczności Pokątnych.

- Prawdopodobnie też 11 stycznia:
Kawaii Kiwi zakłada temat w jakim zadaje pytania, czy panuje powszechne przyzwolenie na obrażanie i groźby w stronę użytkowników. Temat buduje kolejne kontrowersje i wiele dyskusji, ostatecznie zostanie usunięty bezpowrotnie.

- 12 stycznia
SENSEIH otrzymuje miesięcznego bana za sugestie na temat zdrowia psychicznego KawaiiKiwi, kiedy ten kolejny raz przedstawił (usunięte) groźby śmierci skierowane w stronę jego i Indragora.

- 16 stycznia
Powraca NewRomantic i pyta, czemu SENSEIH został zbanowany, a także "udaje, że nie wie co się dzieje" i również atakuje kolejnych użytkowników. Zostaje natychmiastowo zbanowany.

- kilka dni później
Powtarza się w.w. sytuacja tym razem z użytkowniczką Empirą.

- Różne dni przez cały ten okres:
Kolejne komentarze niezalogowanych użytkowników pojawiają się i znikają skasowane, ale jak w skasowanym temacie zauważył użytkownik Vee: "Łatwo poznać po stylu pisania kto to".

– 22 lutego
Tomp (za zgodą Marca) udostępnia ich prywatną korespondencję w jakiej pada informacja, że zarówno NewRomantic jak i Empira są multikontami SENSEIHA.

Reasumując:
– CLA podszywa się pod "super uzdolnionego debiutanta" i prowadzi sam ze sobą dialogi, w jakich wzajemnie się wychwalają. Mam nadzieje, że wszyscy autorzy (zarówno ci zasłużeni dla portalu, tkwiący w poczekalni jak i planujący debiut) bardzo dokładnie sobie zapamiętają te informacje!
– SENSEIH domagał się specjalnego traktowania dla swojego multikonta (między innymi sam wypchną opowiadanie z poczekalni, co wedle udostępnionej powyżej korespondencji było zakazane)
– krytyka z mojej strony zostają wskazane jako to, że jestem czyimś multikontem (nie wiem, czy po tym jak wyszedł fakt, że NR i S to ta sama osoba mam się śmiać czy płakać?)
– kiedy SENSEIH wreszcie otrzymał należną karę wykorzystywał swoje multikonta i rzeczy o jakie tak chętnie mnie oskarżał, by dalej siać swoisty terroryzm w społeczności (a sądząc po komentarzach niezalogowanego ChatGTP nadal ma zamiar się w to bawić)
– prawdopodobnie wkrótce zaloguje się na swoje główne konto i będzie udawał, że wszystko w porządku i żadnej sprawy nie było.

Jednak odpowiadając na pytanie moderatorki Agnessy:
Ujawnienie (za zgodą obu stron) ten korespondencji pozwoli wszystkim zapoznać się z chamską, godzącą się w normy społeczne postawą użytkownika SENSEIH i pozwoli zakodować jego postać jako toksyczną i chytrą. A także, że jego słowa o "wielkim szacunku do administracji" są nad wyrost, skoro nawet nie respektuje wymierzonej mu przez nią kary.

Więc słowa:

"Kto sieje wiatr, ten zbiera burzę".

Są jak najbardziej na miejscu. Nie jednak wobec Tompa, a wobec samego SENSEIHA. Po prostu wszystko zostało teraz dokładnie prześwietlone i wystawione na widok publiczny.

Pozdrawiam,

Kamil "Kaliban" D.
Skoro już się bawimy w zgłaszanie multikont, to ze swojej strony dodam, że wyżej podpisany kolega @Tompa - @Kaliban, to nie kto inny jak @Rascal plus kilka innych anonimowych kont w komentarzach...
Temat jednak okazał się przydatny. Co prawda wyjaśnionych kwestii SENSEIH-a i Rascalki chyba większość osób się domyślała, ale fajnie będzie zakończyć bal przebierańców i przestać udawać. Proponuję nacieszyć się tą historią w prywatności, a użytkownicy niech sobie w spokoju wracają na portal. Zawsze raźniej :-)

Marc napisał/a:
Skoro już się bawimy w zgłaszanie multikont, to ze swojej strony dodam, że wyżej podpisany kolega @Tompa - @Kaliban, to nie kto inny jak @Rascal plus kilka innych anonimowych kont w komentarzach...

Mam wielką ochotę coś napisać, nawiązując choćby do mojej mailowej korespondencji ze wspomnianą @Raskalką, ale raz: nie wywlekam spraw prywatnych na widok publiczny (a przynajmniej bardzo się staram), a dwa: nie mam już na to siły. Tak po prostu. Bo przykre to jest, Raskalko, co robisz i w jaki sposób. Bo miałaś talent, miałaś chęci, miałaś jakąś wizję siebie i dzięki temu mogłaś osiągnąć na Pokątnych wszystko. Po czym pod byle pretekstem, który na dodatek nie dotyczył Ciebie bezpośrednio, postanowiłaś to wszystko spuścić w kiblu. Szkoda. Bardzo szkoda.

Ale nie martw się, zapamiętam to sobie. Dobrze zapamiętam.

Mało tego: zacznę przeciwdziałać podobnym sytuacjom w przyszłości. Zacznę może od propozycji, że skoro społeczność Pokątnych po raz kolejny wyraża swoją dezaprobatę w kierunku multikont i tego, co się wokół nich dzieje (poniekąd słusznie, bo o ile chwalenie samego siebie przez @Senseiha jest w zasadzie zabawne, to równie dobrze w ten sam sposób można zacząć atakować innych), to może wprowadzimy oficjalny zakaz takich praktyk? I najlepiej zaczniemy odgórnie kasować wszystkie altkonta za samo tylko podejrzenie ich istnienia, a także wszystkie komentarze i posty na forum z nich napisane. A jeśli autor/ka nadal będzie się chciał/a w to bawić, to może i dobierzemy się do konta "właściwego" likwidując go wraz z zawartością. Pierwszą kandydatkę już chyba nawet widzę.
W związku z (kolejnym) oskarżeniem mnie o bycie multikontem i tym razem ze strony samego administratora Marca a także wreszcie wskazaniem czyim mam być (użytkowniczki Rascal) zwracam się do niego z prośbą o:

– przesłanie dowodów na powiązanie konta mojego i tego należącego do użytkowniczki Rascal, wraz z szczegółowymi informacjami jak ma to potwierdzać fakt, że ja i ona jesteśmy dokładnie tą samą osobą na mój adres e-mail podany przy rejestracji konta Kaliban
– przesłanie analogicznej wiadomości e-mail do samej oskarżonej o to Rascal, najlepiej wzbogaconej o wszelkie wpisy jakie ta miała popełnić pod moim nickiem (również te pokasowane i napisane jeszcze przed założeniem konta). Prośbę tę motywuje tym, że zalogowani użytkownicy w przeciwieństwie do administracji posiadają jedynie informacje, że ta ostatnio była aktywna 18 października 2024, stąd nie wiemy kiedy ostatnio była na portalu i nie wiemy jak bardzo na bieżąco jest ze wszelkimi informacjami tego co dzieje się w obrębię portalu.
Również prosiłbym w owej wiadomości do Rascal zawrzeć informacje o tym, że jej konto może zostać skasowane właśnie w skutek owych oskarżeń (czyli rzekomego wykorzystywanie mnie w charakterze multikonta w celach bliżej nieokreślonych) lub aby mogła przedstawić swoje stanowisko w tej kwestii.

Bo jeśli mogłem żartować, że chyba muszę wrzucić skany dowodu osobistego, aby udowodnić swoje istnienie tak żartem właśnie przestało to być kiedy została w sprawę wciągnięta i ucierpieć ma niewinna osoba trzecia w postaci użytkowniczki Rascal. I to przez rzuconą w eter informacje, której jedynym potwierdzeniem jest to, że została napisana przez administratora.

Jeśli ktoś ma zamiar zarzucić mi hipokryzję:
– jedynie poprosiłem o danie szansy obrony Rascal, która prawdopodobnie jest nieświadoma tego co się dzieje jako nieobecna na portalu (bo niestety, nie jesteśmy tą samą osobą jak zostało to przedstawione przez użytkownika Vee i moderatorkę Agnesse)
– jeśli rzeczywiście są dowody na ten fakt to chciałbym je otrzymać a wtedy się do nich odnieść. Jednocześnie podejrzewam, że będą to adresy IP i dane jakie są zwykle niepubliczne (chyba, że ktoś z osób zarządzających danymi postanowi ot tak je wrzucić), dlatego poprosiłem o otrzymanie ich na e-mail.
– Jeśli zaś ktoś chce udowodnić to samodzielnie (bez dostępu do narzędzi administracyjnych), niech stworzy analogiczne do mojego kalendarium zdarzeń w oparciu o publiczne informacje w ramach portalu. Przedstawi powiązania moje z użytkowniczką Rascal inne niż zwrócenie uwagi, że w ramach działania Portalu Literackiego słowa komentarza jaki znajdował się pod jej opowiadaniem 11 tysięcy 866 ze strony SENSEIHa (i jakich użyłem wobec użytkownika Vee) są nie na miejscu i wzięcie jej postaci w obronę.
– Jeśli moja postawa i przyjmowane stanowiska w sprawie użytkownika SENSEIH nie odpowiadają administracji/moderacji to ta ma lepsze narzędzie do zmuszenia mnie do ich porzucenia w postaci ograniczenia dostępu do konta (czasowego lub trwałego). Nie musi tworzyć oskarżeń wobec nieobecnej użytkowniczki, która (jak widać po różnych zaczepkach jakie były wyłącznie kasowane) miała wystarczająco dużo nieprzyjemności od czasu swojej rezygnacji z udziału w życiu portalu.
– przypomnę, że informacja o tym, że NewRomantic i SENSEIH są jednym kontem najpierw pojawiła się na czacie za sprawą moderatorki Agnessy (prawdopodobnie nie miała być ujawniana), potem trafiła do Tompa jaki zapytał o to Marca i za jego zgodą została udostępniona na forum. Pozostałe informacje jakie umieściłem w swym poście były jawnie dostępne i najczęściej były kasowane po dłuższym czasie.

Czekam na e-mail od administracji i stanowisko samej Rascal w tej sprawie lub właśnie przedstawienie rzetelnych dowodów na moje powiązanie z nią ze strony użytkowników (przy tym wskazanie dokładnie, gdzie "atakowałem" innych) pozbawionych dostępu do prywatnych danych.
@Kaliban - na razie mamy słowo przeciwko słowu.

Nie jest moją rolą wymagać np. dowodów osobistych od użytkownika, podobnie jak zrzutów z adresów IP od administracji. Niemniej, patrząc na to z boku, Twoje konto pojawiło się relatywnie niedługo po odejściu wspomnianej @Rascal i zajmuje się niekończącym się rozgrzebywaniem sprawy @Senseiha. Pytanie: po co? Gdyby robił to ktoś, kogo to bezpośrednio dotknęło, to jeszcze miałoby to sens (choć i tak temat powinien się zakończyć już dawno, w momencie nałożenia i późniejszego utrzymania bana przez @Marca), ale w Twoim przypadku? Bo ja tego nie ogarniam.
Jak biczowaliście @Seinseiha za jego multikonta, to trzeba było utworzyć wątek na forum publicznym, ale jak Was biczują, to nagle domagacie się emaili od administracji?
Mam nadzieję, że @Marc publicznie (najlepiej w tym wątku) wypowie się w tej sprawie.
To się porobiło… Czyli tak:
1. SENSEIH to NewRomantic.
2. NewRomantic to Empiria.
3. Empiria to SENSEIH.
4. Rascal to Kaliban, ale Kaliban to nie Rascal.

A świstak siedzi i zawija je w te sreberka.

Tak sobie uważam, że kilka kont jednego użytkownika wprowadza w błąd innych użytkowników, którzy o tym nie wiedzą. Czyli albo tylko jedno konto, albo jeśli więcej, to tylko za zgodą administratora. I wtedy powinna być jawna informacja na takim „multiprofilu” np.:
Inne konta użytkownika Kwoka to: Pazur, Dziób.
Inne konta użytkownika Pazur to: Kwoka, Dziób
Inne konta użytkownika Dziób to: Kwoka, Pazur.

I jeszcze w regulaminie:
„Założenie innego konta przez użytkownika już zarejestrowanego bez zgody administratora może skutkować bezterminowo usunięciem wszystkich jego kont i materiałów znajdujących się w serwisie”.

JustINe napisał/a:
Jak biczowaliście @Seinseiha za jego multikonta

Raczej za mowę nienawiści, za którą na większości forów w cywilizowanym świecie by wyleciał z hukiem dożywotnio. A tu mowa nienawiści była tolerowana i jak dotychczas nie mam pewności czy nie będzie nadal tolerowana, bo agresywne wypowiedzi niejakiego ChatGPT, niemające związku z opowiadaniem, wiszą nadal.
Chcesz wziąć udział w dyskusji? Zaloguj się
pokątne opowiadania erotyczne
Witamy na Pokatne.pl

Serwis zawiera treści o charakterze erotycznym, przeznaczone wyłącznie dla osób pełnoletnich.
Decydując się na wejście na strony serwisu Pokatne.pl potwierdzasz, że jesteś osobą pełnoletnią.

Pliki cookies i polityka prywatności

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies.
Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowej lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych i w celach analitycznych.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz w regulaminie serwisu.