Forum

Autoreklama w ocenach
Zaważyłem, że jest tradycją na pokatne.pl, że autorzy marnych opowiadań sami sobie stawiają "dziesiątkę". Na wstępie. Dla zachęty (?), dla reklamy, dla poprawy samopoczucia. Od dawna nie było ani jednego opowiadania w Poczekalni, którego ocena nie startowałaby od maxa. I ta "dziesiątka" pojawia się już przy kilku odsłonach, więc wniosek, że stawia ją autor sam się narzuca. Na Głównej aż tak źle nie jest, ale i tak dotyczy to połowy opowiadań.
Czy nie uważacie, że należałoby zabronić autorom oceny własnych opowiadań? Tolerowanie takiej praktyki zniekształca oceny na równi z hejterskimi jedynkami i dwójkami na Głównej. Bo że któryś z autorów oceni siebie na "dwa" lub "pięć" nie wierzę.
Innym, acz pokrewnym tematem jest eliminowanie "dziesiątek" wstawianych przez jakieś boty, na co znów wskazuje ich nadmierny, niczym nieuzasadniony wysyp pod wieloma tekstami. O ile walka z botami wstawiającymi "jedynki" trwa, o tyle ten sam proceder z "dziesiątkami" jakoś adminowi umyka.
Jeśli jest obecnie możliwość wystawiania sobie ocen, to rzeczywiście dobrze byłoby to zablokować. Czy ludzie wystawiają sobie dychy? Pewnie tak. Mnie też parę razy rzuciło się to w oczy. Tylko dlaczego coś z tym robić? Jedynki są usuwane, ponieważ bywają niemiłym trollingiem w stronę autorów, którzy są dla portalu bezcenni. Dziesiątki nikomu nie szkodzą, bo średnia i tak nie wyciągnie tekstu z poczekalni, a te na głównej raczej nie są klikane na podstawie ocen. Odnoszę wrażenie, że nawet osoby rzadziej odwiedzające Pokątne wiedzą, że jeśli na portalu jest jakiś wyznacznik jakości tekstu, to na pewno nie jest nim średnia i rozwiązanie kwestii niesprawiedliwych dziesiątek tego problemu nie rozwiąże. Jeśli ktoś nagminnie dawałby sobie dychy to może warto zareagować, ale tak to raczej szkoda marnować na to czas. Jestem za zablokowaniem opcji samooceniania :-)
Chcesz wziąć udział w dyskusji? Zaloguj się
pokątne opowiadania erotyczne
Witamy na Pokatne.pl

Serwis zawiera treści o charakterze erotycznym, przeznaczone wyłącznie dla osób pełnoletnich.
Decydując się na wejście na strony serwisu Pokatne.pl potwierdzasz, że jesteś osobą pełnoletnią.

Pliki cookies i polityka prywatności

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies.
Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowej lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych i w celach analitycznych.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz w regulaminie serwisu.